PLC یکی از قطعات اصلی و مهم در اتوماسیون صنعتی است. PLC به دلیل سهولت کنترل واحدهای مختلف و همچنین منطق برنامه نویسی ساده ، در صنایع مختلف نقشی اساسی دارد. یک کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی، ابتدا مطابق با عملیات مورد نظر برنامه ریزی شده و سپس با برنامه ریزی به یک واحد صنعتی متصل می شود. ماهیت کنترل PLC ها بسته به مدل آن متفاوت است که می تواند شامل دکمه های فشار ساده یا سوئیچ های اتوماتیک اختصاصی باشد.
از PLC می توان برای کنترل یک کارخانه بزرگ صنعتی به طور خودکار تنها با یک دستگاه استفاده کرد. مجموعه دستورالعمل های مختلفی به واحد PLC ارائه می شود و طبق مجموعه دستورالعمل های ارائه شده ، توابع PLC اجرا می شود.با توجه به اینکه تکنیک های مختلف برنامه نویسی برای نوشتن PLC استفاده می شود، استفاده از PLC ها نیز افزایش می یابد. هر روش برنامه نویسی مزایا و معایب خاص خود را دارد. هر PLC دارای نرم افزار خاص خود است که برای برنامه ریزی PLC استفاده می شود. از مزایای PLC سهولت برنامه نویسی ، سهولت سیم کشی ، سهولت تغییر و سهولت نصب است. انواع مختلف PLC با اندازه ها و دامنه های مختلف در بازار موجود است اما برخی از اجزای مشترک در PLC وجود دارد که در بیشتر واحدهای PLC استفاده می شود. در ادامه به بررسی اجزای تشکیل دهنده PLC ها و اتوماسیون صنعتی پرداخته خواهد شد:
پردازنده که CPU نیز نامیده می شود و واحد پردازش مرکزی است. مهمترین مولفه PLC است.
بدون پردازنده ، PLC نمی تواند عملکرد خود را انجام دهد. اگر پردازنده PLC از کار بیفتد ، PLC دیگر فایده ای ندارد. تکنیک های مختلفی برای استفاده کامل از پردازنده PLC بکار گرفته می شود. اگر پردازنده PLC بیکار باشد ، بازده PLC کم می شود که در صنایع بزرگ ضرر به حساب می آید. PLC های مختلف با پردازنده های مختلف ارائه می شوند. نوع پردازنده در دستگاه های مختلف با یکدیگر فرق دارد. اگر از PLC در مقیاس بزرگ استفاده می شود ، پردازنده آن نیز باید بزرگ استفاده شود. CPU یا پردازنده PLC برای تعیین جنبه های مختلف PLC مانند حافظه موجود ، عملکردهای مختلف برنامه نویسی موجود ، سرعت پردازش و اندازه منطق برنامه موجود استفاده می شود. یکی از مهمترین اجزای تشکیل دهنده PLC ها و اتوماسیون صنعتی پردازنده آن یا همان مغز PLC است لذا درک پردازنده کار دشواری است، با این وجود می توان الگوریتم های کاری و توپولوژی های پردازنده را برای استفاده کارآمد از آن یاد گرفت و بکار برد.
یک واحد PLC با ترکیب تعدادی از اجزا تشکیل می شود. گاهی اوقات دو یا چند مولفه با هم ترکیب می شوند و یک بلاک کار ایجاد می کنند. تمام اجزای مورد استفاده برای تشکیل یک بلوک طبق مکانیزم طراحی شده باید با یکدیگر متصل شوند. از شاسی برای جمع آوری اجزای مختلف PLC در یک مکان استفاده می شود. قفسه های یک PLC نیز خانه نامیده می شوند زیرا فضای لازم برای اجزای مختلف یک PLC را فراهم می کند. در PLC های کوچکتر ، اگر تنها یک جز باشد ، به آن آجر یا جعبه کفش نیز گفته می شود. این جز از PLC با دقت طراحی شده است زیرا اجزای مختلف PLC را کنترل می کند. قفسه باید به اندازه کافی محکم باشد تا بتواند المان های مختلف PLC را در خود نگه دارد.
واحد ورودی برای انتقال سیگنال های ورودی از پردازنده PLC به کنترل کننده PLC استفاده می شود. واحد ورودی شامل کلیدهای مختلف ، ورودی های اپراتور و حسگرهای فشار می باشد. این مجموعه را می توان به عنوان حس PLC نامید که برای حس ورودی های مختلف استفاده می شود . مطابق برنامه ریزی PLC می توان ورودی های مختلفی را به PLC ارائه داد. ورودی PLC را می توان به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم کرد. هر دسته توسط کلاس خاص خود اداره می شود.
واحد خروجی برای انتقال داده های اجرا شده از PLC به دنیای خارج استفاده می شود. دنیای خارج می تواند هر کاربرد PLC باشد. به این مجموعه محرک PLC گفته می شود. خروجی از PLC در انتها به شکل دیگری تبدیل می شود تا قابل فهم باشد. بسته به نوع ورودی ، خروجی می تواند آنالوگ یا دیجیتال باشد. واحد ورودی و خروجی محسوس ترین و قابل رویت ترین اجزای تشکیل دهنده PLC ها و اتوماسیون صنعتی است.
منبع تغذیه برای تأمین نیروی PLC استفاده می شود. انواع مختلفی از منبع تغذیه در PLC ها استفاده می شود. منبع تغذیه جریان کافی را برای PLC فراهم می کند تا بتواند اجزای مختلف PLC بکار اندازد. منابع تغذیه ای مورد استفاده در PLC از ۲۴ ولت DC تا ۱۲۰ ولت AC است.
واحد برنامه نویسی برای برنامه ریزی PLC استفاده می شود. هر PLC همراه با نرم افزار و کد برنامه نویسی خاص خود به بازار ارائه می شود. برنامه نویس با کمک واحد برنامه نویسی، PLC را برنامه ریزی می کند. منطق مختلف برای PLC توسط برنامه نویس ساخته شده و سپس در واحدهای مختلف پیاده سازی می شود. PLC ها با استفاده از رایانه های شخصی یا لپ تاپ ها با کمک نرم افزار ارائه شده برای برنامه نویسی، برنامه ریزی می شوند.
انواع مختلف PLC توسط شرکت های زیادی در بازار وجود دارد که شما می توانید بسته به نیاز خود با مراجعه به کاتالوگ آنها بهترین و مناسب ترین PLC را انتخاب کنید یا اگر برای اتوماسیون کردن کسب و کار خود و یا برنامه نویسی PLC نیاز به کمک و مشاوره داشتید می توانید با ما در تماس باشید.
شرکت صنعت کارای هوشمند پردیس (اسکارا تک) با حضور جمعی از مهندسین رباتیک و مکانیک خبره کشور شروع به فعالیت نموده و قادر به طراحی و ساخت انواع ربات های صنعتی، مکانیزم ها و ماشین مخصوص، خدمات ابزار دقیق و خدمات PLC و مشاوره در زمینه اتوماسیون خطوط تولید می باشد.
تمامی حقوق برای اسکاراتک محفوظ است
ضمن عرض ارادت . بنده با تحصیلات رشته مکانیک سیالات ۴۵ سال است در امور (Total Productive Maintenance (TPM
: RCA : Root Cause Analysis &MFMEA : Machine Failure Mode and Effects Analysis
(Emergency Maintenance (EM
نگهداری و تعمیرات موثر (Proactive Maintenance)
Don’t just fix it, improve it)Eliminate defects from all sources; Preventive Maintenance(PM)aximize equipment uptime
انواع چیلرها دیگهای حرارتی . هیت اکسچنجرها . کولینگ تاورها . تجهیزات وماشین آلت صنایع نفت و پتروشیمی . سکوهای نفتی . نیروگاه اتمی . تجهیزات لندینگ فروگاهی وبطورکل هرگونه تجهیزات وماشین آلات برقی و مکانیکی . قریب به ۱۰۰ نوع صنعت وصنایع درخدمت امورمسکونی تجاری و اداری و مراکز آموزشی و… اقدام به ارائه خدمات در عرصه فنی مهندسی با استراتژی کنترل وپیشگیری خرابی PM ومونیتو رینگ آن لاین درتمامی شبانه روز . به وسیله پی. ال . سی ها و سنسورهاودوربین های فراصوت . یا اولتراسونیک بنمایم .
خواهشمندم ارائه هرگونه اطلااعات درپیشبرد این اهداف ازاین حقیر دریغ ننمائید . حق یارتان
ممنون از شما. در زمینه کاری ارزشمندی فعالیت دارید، امیدوارم موفق و پیروز باشید.